• Yoga met Charlotte

    In de yogalessen is veel aandacht voor ontspanning, een gezonde lichaamshouding en het opbouwen van kracht. De lessen bevatten veel invloeden vanuit  ‘critical alignment yoga’. Bij deze yogavorm worden soms hulpmiddelen gebruikt die je kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van de houding.

  • Een precieze uitlijning van je lichaam tijdens de asana’s (houdingen) is van groot belang. Vaak ontwikkelen we voorkeurshoudingen. In de loop van je leven wordt je lichaam minder soepel. Dit hangt samen met de conditie van je wervelkolom, je spieren en je gewrichten. Deze onderdelen van je lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

  • Als in één van deze lichaamsdelen minder beweeglijkheid ontstaat, heeft dat effect op andere delen. Door de yoga-oefeningen probeer je de beweeglijkheid te vergroten, voorkeurshoudingen te corrigeren, zoveel mogelijk weer de oorspronkelijke houding te vinden en kracht op te bouwen. 

  • Yogastijlen

    Omdat er zoveel yogastijlen zijn, kan het een uitdaging zijn om hier een keuze in te maken. De proefles biedt daarbij uitkomst. Ervaar of deze stijl bij jou past.

    De lessen worden in kleine groepjes gegeven. Er is veel individuele aandacht.